zaterdag 26 februari 2022 06:54

Winterevenement 20/03/2022: Red Star Line Museum in Antwerpen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op zondag 20 maart willen we graag met jullie en onder begeleiding van een gids het Red Star Line Museum in Antwerpen ontdekken. Als afsluiter kunnen we samen iets eten in de buurt van het museum, voor wie dit wilt.

De rondleiding met gids start rond 14u30 en kost 15 à 20 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarom willen we graag vragen om jullie deelname aan het museumbezoek te bevestigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit ten laatste op vrijdag 4 maart. De verdere afspraken rond dineren volgen later nog.

Meer info over het museum:

Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum vertelt op de authentieke plek van de historische rederij op het Antwerpse Eilandje, aan de hand van persoonlijke verhalen van landverhuizers in de 20ste eeuw, een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk.

Vertrekkend van het historische verhaal over de Europese emigratie via Antwerpen naar Amerika, zetten we samen met bezoekers, getuigen en partners aan tot reflectie en dialoog over migratie vroeger, nu en in de toekomst.

Het Red Star Line Museum koestert en bewaart de geschiedenis en vertrekt daarvoor van persoonlijke verhalen van migranten. Hun levensverhalen verbinden we via herkenbare thema's met de maatschappelijke actualiteit.

Het Red Star Line Museum is een plek van uitwisseling: veelstemmig en verbindend, authentiek en actueel, lokaal verankerd en met internationale uitstraling.

Adres:

Montevideostraat 3

2000 Antwerpen

https://www.redstarline.be/nl

Gelezen: 623 keer

Uw reactie wordt pas geplaatst nadat deze is vrijgegeven door de webbeheerder van de WSVO.

Zoeken

U bevindt zich hier:WSVO Home | Agenda | Verslagen Activiteiten | Winterevenement 20/03/2022: Red Star Line Museum in Antwerpen