maandag 24 april 2017 15:46

Algemene Leden Vergadering

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Op vrijdag 21 april stond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op de agenda.

Tijd om even terug te blikken naar het voorbije jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe watersportjaar, zowel op financieel als op sportief vlak.

Hoewel we 2016 afsloten met een klein verlies (feest 40 jaar WSVO + enkele investeringen voor de borrels/eetfestijnen), hopen we dit jaar dat verlies om te buigen naar een kleine winst.

Het feit dat we afgelopen donderdag ook nog een cheque voor een bedrag van 100 euro via de Rabobank Clubkas Campagne ontvingen, helpt ook altijd.

Vlak voor aanvang van de ALV zorgden Dirk en Hans nog voor de kascontrole om zeker te zijn dat onze financieel plaatje klopt. Dit gebeurde voor de laatste keer onder toeziend oog van penningmeester Steven Jacobs.

Zijn tijd van gaan, is nu gekomen. En dat is op alle vlakken: als penningmeester, als bestuurslid, als ligplaatshouder… Hij ruilt binnenkort de jachthaven in Wemeldinge in voor een ligplaats aan de Belgische kust. We hebben Steven uiteraard niet zonder lege handen naar huis gestuurd: een welgemeende dankjewel, een mandje vol met lekkers, een waardebon van Boateak en vooral een hartverwarmend applaus. Nog eens bedankt Steven!

Onze voorzitter Stéphane deed tijdens de nieuwjaarsbrunch al een oproep/zoektocht naar nieuwe bestuursleden voor de WSVO.

Met goedkeuring tijdens de ALV kunnen we vanaf nu ook rekenen op Rudy Joostens (algemeen) & Alex Verheyden (penningmeester). Welkom Rudy & Alex.

Ook Els De Groote voegt zich vanaf nu toe aan het bestuur, zij blijft verder zorgen voor verslagen op de sociale media en website.

Een geslaagde zoektocht naar vers bloed.

Leden die interesse hebben om ook toe te treden tot het bestuur: laat jullie zeker horen, we kunnen altijd extra handen gebruiken tijdens onze vele activiteiten.

Een toelichting aan de gewijzigde benaming/activiteiten dit jaar kon niet ontbreken op de ALV.

Vroeger hielden we onze openingstocht tijdens het Pinksterweekend. Het voorbije jaar trokken we er ook op uit tijdens het Hemelvaartweekend voor een heuse zeetocht.

Daarom besloten we om de zeetrip tijdens het Hemelvaartweekend als "Openingstocht" te beschouwen en tijdens het Pinksterweekend gaan we voor een driedaagse "Pinkstertocht".

Het leek ons ook beter om de Long Distance Race op één van de warmere en vooral langere dagen van het jaar te houden, namelijk op zaterdag 17 juni (ipv voordien begin oktober).

Op die manier hadden we nog een gaatje vrij om op zaterdag 30 september iets nieuws te organiseren: onze Sailathlon. Wat houdt dat in? We gaan zeilen, lopen & fietsen tijdens hetzelfde evenement. Je kunt het vergelijken met de Schuttevaerrace aan de Waddeneilanden, alleen willen we dit bij ons tot dagevent houden. We starten met een zeilwedstrijd richting Goese Sas, daar gaat 1 iemand van boord voor een looptocht van 10 à 12 km. Vervolgens vaart de boot buiten wedstrijd naar Kats waar de loper terug aan boord komt. In Kats vertrekt de fietser voor een tochtje van ca. 45 km naar Wemeldinge. De rest van de bemanning vaart terug in wedstrijd naar Wemeldinge. Voor de zeilboten gebruiken we uiteraard de gekende SW-ratings, voor de lopers en fietsers zijn er ook correcties op vlak van leeftijd en geslacht.

Belangrijk is dat we dit event in de eerste plaats enkel voor onze leden willen organiseren met een beperkt aantal deelnemers.

Binnenkort meer info over de inschrijving voor dit nieuwe event.

Wie zich minder sportief geroepen voelt om deel te nemen, maar er toch graag wilt bij zijn: we zoeken nog vrijwilligers om ons te helpen.

Na een korte rondvraag en een (drank)pauze was het de beurt aan Carol met een interessante toelichting over zichtbaarheid op het water: "Ze zien me, ze zien me niet". Bedankt Carol!

Na de officiële ALV en toelichting door Carol is er nog duchtig nagepraat in onze clubgebouw: over de wijzigingen, over de zeilplannen, over andere reisplannen, enz. De drankvoorraad kan weer aangevuld worden.

Bedankt aan de aanwezige leden voor jullie komst en interesse.

Gelezen: 1561 keer Laatst aangepast op woensdag 06 december 2017 21:43

Uw reactie wordt pas geplaatst nadat deze is vrijgegeven door de webbeheerder van de WSVO.

Zoeken

U bevindt zich hier:WSVO Home | Agenda | Verslagen Activiteiten | Algemene Leden Vergadering