zondag 07 november 2010 00:00

verslag sluitingstocht Burghsluis

Geschreven door

img_6199Mid september houden we naar jaarlijkse gewoonte onze sluitingstocht,  telkens een bestemming dichtbij zodat salonzeilers zoals ikzelf in geval van slecht weer niet te lang moeten afzien.  Na Sint-Annaland en Bruinisse is dit jaar Burghsluis aan de beurt. 

De weergoden zijn ons naar goede gewoonte goedgezind, onder een stralend zonnetje verlaat een mooie vloot de haven van Wemeldinge.

  Leuk dat we naast de trouwe deelnemers ook een aantal nieuwe boten en hun bemanning mogen verwelkomen ! Ik ben voor de gelegenheid scheepsmaatje op de Mavarro, en dat heb ik geweten... met de grote genua erop het hele stuk opkruisen... Maar niet erg, de sfeer aan boord is opperbest ! Ik krijg onderweg van schipper/gids Pieter zowaar een hele historische uitleg over de Oosterschelde !  In Burghsluis liggen we met z'n allen gezellig in het kommetje en het onvermijdelijke kuipborrelen kan beginnen ! 's Avonds met heel de bende een geslaagd etentje in het vernieuwde clubhuis. Na het eten zakken zoals steeds de (meeste) zeilers nog af naar de motorboten voor een slaapborrel.  Uiteraard gebeurt dit met respekt voor de reeds slapende medemens...

 

Zondagmorgend verlaat iedereen op het eigen gekozen uur Burghsluis, het waait ondertussen behoorlijk.  Maar gelukkig blijft het droog !  Een pittig en leuk tochtje terug naar Wemeldinge als afsluiter van een leuke clubtocht. De afwezigen hadden (zoals steeds) ongelijk !

Christel / Saltwater

Gelezen: 19560 keer
U bevindt zich hier:WSVO Home | Agenda | Activiteiten Archief | verslag sluitingstocht Burghsluis