vrijdag 05 november 2010 00:00

Verslag Long Distance Race 2010

Geschreven door

Zaterdag 16 oktober kondigt zich aan als herfst. Veel wind, maar gelukkig geen regen. De wind laat duidelijk voelen dat het gedaan is met het heerlijke zomerweer.

Rond tienen melden zich een negental schepen bij de inschrijving. Nieuw dit jaar is dat de volledige bemanning aanwezig moet zijn in de Optimist voor het startschot. Een uurtje later zit ons stamcafé dus behoorlijk gevuld en klokslag 11.00 uur geeft Marco de aftrap. Iedereen in looppas (wie zegt dat zeilers niet kunnen lopen?) naar de steiger om zo snel mogelijk aan de startlijn te liggen.

De boten die in de westelijke haven liggen, hebben wel een extra handicap te overwinnen. Hopelijk duwt niemand op de knop om het voetgangersbruggetje over de sluis te bedienen. Ja hoor, we hebben pech. Drie deelnemers moeten lijdzaam toezien hoe de brug zich langzaam toedraait en zich nog trager opent … geduld is echt een mooie zaak. Ondertussen konden de deelnemers uit de oostelijke haven een voorsprong opbouwen, tenminste als het materiaal of de bemanning het volhield.

Het is over de eb en de wind zit noord. De Oosterschelde kan aardig worden “afgesjeesd”. De navigators gaan aan het werk. Halverwege het parcours wordt er al zelfs geopperd, dat er misschien te weinig banen in het lijstje opgenomen zijn. Je mag immers niet meer dan tweemaal dezelfde baan varen. De mijlen tikken weg. Gelukkig is het droog, hoewel de foto’s wel zeer vochtige gezichten laten zien, maar dit blijkt gewoon van buiswater afkomstig. Veel spinakers of andere gekleurde zeilen hebben wij niet gezien. Toch een beetje veel wind? Ieder zoekt zijn eigen weg, vandaar dat je elkaar niet zo heel veel tegen komt en dus is het wachten op een uitslag.

Bij binnenkomst wacht een aperitiefje in het clubgebouw in afwachting van de overheerlijke mosselen. Het moest wel in het clubgebouw, want de traditionele tent op de parking was gaan vliegen. Dus toch te veel wind.

Al bij al een zeer geslaagde zeildag.

 

De uitslag :

 

 

Boot

Schipper

Totaal mijlen

Gemiddelde snelheid

1

Sail Force

Marco Van Dijke

47,2

5,77

2

Achiroe

Marc Claessens

44,6

5,60

3

Framboise

J.J. Maartense

38,7

5,54

4

Zeeuwin

Kees Groeneveld

36,1

5,17

5

Fury

Frans De Coster

37,4

4,63

6

Saltwater

S. Van den Bergh

14,6

1,91

7

Zeeuwind

Han Tielkemeijer

DNF

 

8

Wemeldinges

Rinus De Jonge

DNF

 

9

Blue Heron

Sigrid Coppens

DNF

 

 

Marc van de Achiroe

Gelezen: 50046 keer
U bevindt zich hier:WSVO Home | Agenda | Activiteiten Archief | Verslag Long Distance Race 2010