zondag 13 november 2011 20:18

Kouwe Neuzen Race 2011/2012

Geschreven door

Nu de herfst goed in het land getreden is komen de Kouwe Neuzen Races er weer aan. Reeds enkele jaren varen we in de winter met de kleine Micro Magic bootjes in onze haven. Even een paar boeitjes in de kom werpen en we kunnen varen. 

micro_magicOp zondag 20 november 2011 houden we de eerste wedstrijdjes van de nieuwe winter. Haal je bootje dan maar vanonder het zomerstof of werk je bouwprojectje eindelijk af en zorg dat je zondagochtend met opgeladen batterijen en een warme jas aan de haven staat.   Ken je nog vrienden of buren die ook een bootje hebben en ook willen deelnemen aan de Kouwe Neuzen Races, vraag ze gerust of ze zin hebben om deel te nemen. Iedereen welkom om 10u30 aan het clublokaal.

Vorig jaar is onze winter op een speciale manier geëindigd: Rudy, schipper van de Rubia en één van onze trouwste deelnemers, bracht een neefje mee : David, 12 jaar en had nog nooit een zeilboot van kortbij gezien.   Geen probleem, met een Micro Magic bootje kan er niet veel gebeuren, tenzij een verwaaid bootje dat je kan gaan zoeken tussen overwinterende “grote” boten. “Ga je gang jongen en probeer ons maar eens te volgen”, dachten sommige anciens.

Jos (schipper van de Wemelwind) was verhinderd maar hij zou zijn echtgenote Mariette sturen. Zij kende dat kleine bootje enkel maar als decorstuk in haar woonkamer en had er nog nooit mee gezeild. Vermits we een open groep hebben en iedereen welkom is, ontvingen we Mariette ook met open armen.

Al bij de eerste wedstrijdjes merkten we dat David en Mariette redelijk goed overweg konden met de bootjes… Dit is nog licht uitgedrukt want in werkelijkheid ging het er zo aan toe : terwijl bijna iedereen volop geconcentreerd zijn bootje bestuurde en zocht naar de juiste wind en de optimale koers , stond een twaalfjarige reeds te dansen op de steiger omdat hij eerst geëindigd was, terwijl Mariette kurkdroog meldde dat ze ook al de finish gepasseerd was. Probeer je dan maar eens te concentreren !!   David en Mariette eindigden de voormiddag na 7 wedstrijdjes respectievelijk als 1ste en 4de in de eindstand. Bedankt Rudy en Jos !!

 

info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gelezen: 12394 keer
U bevindt zich hier:WSVO Home | Agenda | Activiteiten Archief | Kouwe Neuzen Race 2011/2012