KNMI: Verwachtingen

21 januari 2019

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut
 • Morgen perioden met sneeuw
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Vanavond kan er in het noorden zeer plaatselijk wat lichte (mot)regen vallen, bij temperaturen rond het vriespunt is hier lokale gladheid mogelijk. Elders is er vanavond weinig bewolking. In de loop van de nacht neemt van het westen uit geleidelijk de bewolking toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -1°C aan zee tot lokaal nog -6°C in het zuidoosten. De wind wordt zuid en neemt toe naar matig, langs de kust naar (vrij) krachtig.

  Morgen overdag is het bewolkt, alhoewel de dag in het oosten nog met wat zon begint. Rond 8 uur in de ochtend bereikt een gebied met sneeuwval het uiterste westen. Dit gebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Er vormt zich in totaal een sneeuwdek van 1-3 cm, mogelijk lokaal iets meer. In de loop van de namiddag en avond wordt het van het westen uit weer overwegend droog en kan er in de loop van de avond nevel en lokaal mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt op veel plaatsen net iets boven het vriespunt, alleen langs de westkust loopt de temperatuur iets verder op. De wind is zuid en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag draait de wind in het westen naar zuidwestelijke richtingen en neemt daarbij af. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 21/01/2019 17.52 uur LT

     

 • Meerdaagse verwachtingen
  Wisselvallig weer met van tijd tot tijd (winterse) neerslag. 's Nachts en in de vroege ochtend meest lichte vorst, overdag geleidelijk oplopende middagtemperaturen van enkele graden boven tot ruim boven nul.
  Uitgifte: 21/01/2019 03.19 uur LT
 • Lange termijnverwachting
  Maandag 28 januari tot en met maandag 04 februari
  Vrij grote kans (60%) op een aanhoudend tamelijk koud en wisselvallig weertype met circa 60% kans op neerslag, waarvan ongeveer de helft kans op winterse neerslag.
  Uitgifte: 21/01/2019 03.19 uur LT

Zoeken

U bevindt zich hier:WSVO Home | Watersport Vereniging d' Oosterschelde - Watersport Vereniging d' Oosterschelde