Saltwater2

Mooie opkomst voor de briefing op vrijdagavond. Deze begon iets later doordat onze voorzitter, tevens ook tochtleider, werd opgehouden door een kleine brand op kantoor. Door het slechte weer, koud en veel wind, besloten 2 schepen niet aan de tocht deel te nemen. De bemanningen kwamen echter wel beide dagen per auto naar de geplande etentjes, wat wij erg leuk vonden.

Zaterdag vertrokken we om 10 uur richting Scharendijke. Op motor door het Brabants Vaarwater, daarna halve wind op de Keten.  Toen we de sluis naderden kregen we 33 kts wind over ons heen. Sluisdoortocht verliep zonder kleerscheuren, zoals verwacht weinig schepen op het water. Rond 15u30 was de laatste boot aangemeerd en werd er met veel volk geborreld op de Greenforce.  Het avondeten bij Westenwind was lekker en gezellig.

Na een nachtje met veel wind konden we zondagochtend naar de supermarkt om verse broodjes, vertrek was immers pas voorzien om 12 uur. Om 14 uur heette de vriendelijke havenmeester van Ouddorp ons welkom in de jachthaven. Iedereen kon zonder vast te lopen in de (ondiepe) geul en haven veilig aanmeren. Om 15 uur begonnen we aan de eerste WSVO-KWIS in het leuke en gezellige clubhuis van WSV Goeree.  Deze werd glansrijk gewonnen door het team van de Mavaro. Proficiat! Aansluitend werd er gebarbecued. Ondanks dat de vele ramen een mooi uitzicht gaven, was het toch jammer dat we door het koude weer niet buiten konden zitten, want het clubhuis biedt een mooi panorama op het Grevelingenmeer.

Zondag eindelijk wat minder wind. Elk op eigen tempo terug naar Wemeldinge. Rond 16u30 was iedereen terug op zijn eigen plekje.  Ondanks het koude weer en de vele wind hadden we toch een mooi weekend met leuke nieuwe bestemmingen en een goede sfeer onder de deelnemers. 

Geachte Leden,

Daags voor Koningsdag vindt in Nederland de jaarlijkse “Lintjesregen” plaats.  In bijna elke gemeente worden enkele burgers die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap voorgedragen om een koninklijke onderscheiding te ontvangen.  Dit jaar viel deze eer te beurt aan onze voormalige voorzitter Marco VAN DIJKE die  afgelopen dinsdag een koninklijke onderscheiding mocht ontvangen, namelijk “lid in de Orde van Oranje-Nassau”.

woensdag 27 april 2016 13:05

Borrel + Briefing

Aanstaande vrijdagavond 29 april 2016 zal de volgende borrel plaatsvinden in ons clubhuis. 

Bedoeling is om een briefing te houden voor de ZEETOCHT die volgende week donderdag vertrekt met bestemming Zeebrugge. We bespreken de geplande route, de alternatieve routes, de mogelijke gevaren, benodigdheden aan boord enz...

Het spreekt voor zich dat niet-deelnemers eveneens welkom zijn. 

Tot dan. 
Stephane en Christel

 

vrijdag 06 september 2013 07:43

Sluitingstocht naar ZIERIKZEE

Sluitingstocht op zaterdag/zondag 21 en 22 september : ZIERIKZEE

Na een schitterende zomer vol vaarplezier is het tijd om nog eens samen te komen om over onze vakantiebelevenissen bij te praten. Een mooie gelegenheid hiervoor is onze jaarlijkse sluitingstocht. Naar goede gewoonte kozen we een bestemming niet te ver. Een mooi najaarszonnetje werd ook besteld.  Niet aarzelen en inschrijven voor onze tocht naar Zierikzee !

dinsdag 10 april 2012 00:00

2012 Openingstocht

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Stéphane samen met Jaco de clubtocht tijdens het Pinksterweekend.  Er zijn flink wat boten ingeschreven, het is een leuke groep.  Vrijdagavond is het briefing in het clubgebouw.  De weergoden zijn ons gunstig gezind, er is een prachtig en zonnig weekend beloofd.  Om een gunstig tij te hebben op de Westerschelde moeten we zaterdag vroeg opstaan, vertrek om 6u30. Lees het verslag van de Saltwater.

Bekijk de foto's (gemaakt door Marc Verdonck)

dinsdag 10 april 2012 00:00

Channel Cross naar DOVER

Verslag vanaf de Saltwater: Dinsdagavond na het werk reppen we ons naar Wemeldinge, we vertrekken nog deze avond naar Wolphaartsdijk. In Wolphaartsdijk aangekomen eten we een snelle hap. Onze vrienden Kurt, Michèle, Frans en Gilda komen nog een slaapmutsje drinken bij ons aan boord. Ondertussen waait het buiten heftig, hopelijk morgen wat minder...

maandag 21 februari 2011 21:26

verslag KNR en Henri Lloyd voorstelling

Na een leuke Kouwe Neuzen Race met de Micro Magic bootjes ging de namiddag verder in de Optimist voor een voordracht van de heer Den Engelsman, importeur van Henri Lloyd zeilkleding.
dinsdag 30 november 2010 00:00

Kouwe Neuzen Race 1

Wegens een aantal afmeldingen van regelmatige deelnemers vreesden we voor de opkomst van de eerste Micgro Magic Race, maar niets is minder waar !  Maar liefst 4 nieuwe deelnemers meldden zich aan ! En die nieuwe bootjes worden alsmaar mooier !

zondag 07 november 2010 00:00

verslag sluitingstocht Burghsluis

img_6199Mid september houden we naar jaarlijkse gewoonte onze sluitingstocht,  telkens een bestemming dichtbij zodat salonzeilers zoals ikzelf in geval van slecht weer niet te lang moeten afzien.  Na Sint-Annaland en Bruinisse is dit jaar Burghsluis aan de beurt. 

De weergoden zijn ons naar goede gewoonte goedgezind, onder een stralend zonnetje verlaat een mooie vloot de haven van Wemeldinge.

Zoeken

U bevindt zich hier:WSVO Home | Borrels & Babbels | Saltwater2 - Watersport Vereniging d Oosterschelde